Boka rum

till
Mer
Gör en gruppbokning

Innehåll

U&Me – En ny hotellkultur, made in Umeå

U&Me Hotel, ett nytänkande hotell med bästa läge mitt i centrala Umeå. Skapa din optimala vistelse genom att bo kompakt eller rymligt, krydda med prisvärda mervärden och lyxiga upplevelser just utanför din hotelldörr.

Åldersgräns för bokning och hotellvistelse för samtliga boende utan målsmans närvaro: 18 år

Våra rum

Våra 162 rum är belägna på våning 6-13 och finns i storlekarna S, M, L, XL. Rummen har dessutom sängen vänd ut mot fönstret. Därför vaknar du med en strålande utsikt över antingen staden eller älven oavsett vilken rumstyp du valt.

På plats hos U&Me

Vid ankomst möts du av något betydligt intressantare än en traditionell hotellreception – vårt kontinentala inomhustorg – mitt i kulturnavet Väven. Här hittar du ett bageri, ett café, delikatessbutiker, restauranger och blomsterhandel. Allt detta är både din hotellobby och hotellrestaurang under vistelsen hos oss.

In- och utcheckning sker enkelt och smidigt vid våra digitala incheckningsdiskar, precis som på flyget. Dessa är placerade under rulltrappan, vid hissarna som efter incheckning tar dig upp till ditt våningsplan. Vår personal finns tillgänglig dygnet runt om du skulle behöva hjälp. Antingen vid incheckningsdisken eller ett telefonsamtal bort via vår assistanstelefon.

En bra start på dagen

När du vaknar tar du hissen tillbaka ner till inomhustorget och avnjuter din omsorgsfullt komponerade hotellbuffé hos Kulturbageriet (till höger från hissarna). Njut av atmosfären, ta in omgivningen. Självklart kan du få din frukost takeaway, säg bara till personalen så hjälper de dig.

 

U&Sustainability – Vårt hållbarhetsarbete

U&Me Hotel tillhör Blå huset-koncernen och deltar aktivt i det gemensamma arbetet för att skapa ett mer hållbart samhälle. Hotellet är även miljömärkt med Green Key. Det innebär att du som gäst hos oss bidrar till vårt miljöarbete utan kompromisser med din upplevelse eller bekvämlighet.

Det här är Green Key

Green Key* delas ut till logi- och konferensanläggningar som uppfyller miljömässiga och sociala hållbarhetskriterier inom 13 olika områden. Bland annat innebär det att vi:

  • använder förnybar el, energibesparande belysning och har rutiner för minskad energiåtgång gällande uppvärmning och ventilation.
  • har genomfört insatser för att reducera vattenförbrukningen.
  • källsorterar och återvinner vårt och gästernas avfall.
  • använder miljömärkta rengöringsprodukter.

U&Me vill göra mer, för dig och för miljön

Som en del av Blå huset är vi med och driver ett flertal frågor ur ett socialt, miljö- och affärsmässigt perspektiv. Bland annat serveras vår hotellfrukost på KRAV-certifierade Kulturbageriet, där minst 50 procent av råvarorna är KRAV-märkta/EU-ekologiska/MSC-märkta produkter. Våra linnen tvättar vi hos ett Svanen-märkt och lokalt företag. U&Me Hotel är också Kran-märkt, vilket innebär att vi valt bort buteljerat vatten och istället serverar kranvatten av bästa sort.

U&Me Hotels ambitioner sprider vi också till våra leverantörer och samarbetspartners. Så bidrar vi till att motivera fler att ställa om till en mer hållbar verksamhet. We pay it forward. 

Hör av dig!

Vi tittar ständigt på hur vi kan förbättra och utveckla vårt miljöarbete och på andra sätt fortsätta bidra till ett mer hållbart samhälle. Din åsikt är viktig för oss. Hör gärna av dig med förslag på hur vi kan utvecklas.

 

* Mer om Green Key

Green Key är en internationell miljömärkning för besöks- och turistanläggningar och finns i över 50 länder runt om i världen. Märkningen drivs internationellt av Foundation for Environmental Education (FEE), som stödjs av några av världens främsta organisationer inom miljö och utbildning som UNEP, UNESCO och World Tourism Organization.

Organisationen Green Key Sverige driver miljömärkningen nationellt och alla anläggningars Green Key-märkning godkänns och förnyas av en oberoende jury. Samtliga anläggningar kontrolleras också genom regelbundna revisioner för att säkerställa att kriterierna efterlevs.

Du hittar mer information om Green Key på www.greenkey.se och www.greenkey.global.

 

Varmt välkommen till U&Me – New hotel culture.

Vi har medvetet skapat en hotellupplevelse som ger alla gäster – oavsett budget och resans syfte – möjlighet att bo och uppleva Umeå på bästa sätt.

 

  • sustainable hotel

SmartnessStay tuned and take advantage of our offers

Håll koll och ta del av våra specialerbjudanden för semestertider och specialarrangemang. Många av våra erbjudanden är specialpaket som endast kan bokas direkt via oss. Enjoy!

Discover Umeå & enhance your stay

Förhöj upplevelsen under din vistelse hos oss. Här har vi listat några av våra bästa tips på upplevelser och evenemang i Umeå med omnejd. Du filtrerar enkelt listan med avståndsangivelserna: Seconds away – i samma hus som hotellet, A few minutes away – inom Umeå centrum, Minutes away – en kort resa med bil, buss eller cykel.